magyar english
Térkép

 
 
 
Mentés
Mentés
Facebook
Videók, fotók
 
 
 
 
 
NATURA2000 fenntartási tervek
 
KooKoo - az éneklő óra

Fontos
A honlapon található fotók szerzői jogi oltalom alatt állnak. Felhasználásuk, másodközlésük csak írásos megállapodás aláírását követően lehetséges.

Jelen honlap a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hivatalos honlapja (www.ddnp.hu). Az egyéb más oldalakon található, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósággal kapcsolatos információkért nem vállalunk felelősséget.
 
Programjainkon mindenki saját felelősségére vesz részt. A résztvevők tudomásul veszik, hogy a programokon kép-, illetve videofelvétel készülhet. A részvevők a programokon való részvételükkel hozzájárulnak a kép-, videofelvétel készítéséhez, és annak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság weboldalaira és Facebook oldalaira történő feltöltéséhez, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációjához, marketingjéhez történő időbeli korlátozás nélküli felhasználásához.
Madárparadicsom a Hónig-pusztai halastavaknál
2019.11.08.
Az október vége, november eleje a halastavak lehalászásának időszaka. A Bonyhád és Kakasd között található Hónig-pusztai halastavakon, az  őszi lehalászást követően madarak ezrei jelennek meg, és a leeresztett tómederben a visszamaradt apró halakból  táplálkoznak. Részletek »
Feketébe öltözött a galagonya
2019.11.05.
Ki ne ismerné Weöres Sándor versét, melyben őszi éjjel izzik a galagonya ruhája? Hazánkban két piros-vörös termésű galagonyával is gyakran találkozhatunk erdőszéleken, út menti cserjésekben: ezek az egybibés galagonya és a cseregalagonya (kétbibés galagonya). Bokrai ősszel a messziről piroslanak, izzanak a terméstől. Részletek »
Önkéntes nap Béda-Karapancsán
2019.11.04.
Október 23-án, szép meleg őszi napon, 30 önkéntes segédkezett a gyalogakác irtásban a Kölkedi Nagy-réten. Az akciót a DANUBEPARKS Szövetség közös eseményeként szerveztük, ezúttal harmadik alkalommal. Részletek »
Fekete István nyomán a Zselicben
2019.10.21.
Október 16-án, a Dél-Zselic gyönyörű szép napsütéses, őszi idővel ajándékozta meg az immár tizenharmadik alkalommal lebonyolításra került, „Fekete István nyomában” – Természetismereti és életrajzi terepi akadályverseny résztvevőit. A baranya megyei Bakóca környékén létesített „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 5 km-es szakaszán az általános iskolák 7-8 osztályos tanulói mérték össze tudásukat. Részletek »
Újabb törpesármány előfordulás a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén
2019.10.21.
2019. október 19-én reggel egy fiatal törpesármány akadt a madarászok hálójába a Dávodi Földvári-tó Természetvédelmi Területen. A befogást követően a madarat meggyűrűzték, majd alapos dokumentálás után ismét szabadon repülhetett. Részletek »
Év végéig nem indul túra a Szársomlyóra
2019.10.18.
A Nagyharsányi Szoborparkban és környezetében zajló építkezési munkálatok miatt az idei év végéig a Szársomlyóra induló szakvezetéses túrák elmaradnak. Köszönjük megértésüket! Részletek »
Rétisasok a Nyugat-Mecsekben
2019.10.16.
Hazánk legnagyobb ragadozómadarát leginkább nyílt területeken, vizes élőhelyek környékén, halastavak közelében láthatjuk. Ennek oka, hogy táplálékának nagy részét víziszárnyasok és halak teszik ki. Viszont fészkelésre szívesen választja a zárt erdőket, ahol talál olyan fákat, melyek elbírják az évek során tekintélyes méreteket elérő fészkét, és biztosítják a megfelelő zavartalanságot a közel fél éven keresztül tartó költési időszakban. Részletek »
Őszi tisztító kaszálások a Dráva menti gyepeken
2019.10.15.
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt védett gyepeken fontos munka a nyár végén - ősz elején elvégzendő tisztító kaszálás. A legelőkön azt a növényzetet kell eltávolítani, amelyeket az állatok nem legeltek le, míg a kaszálókon a sarjú betakarítása válhat szükségessé. Részletek »
Vadmacska kölyök a drávaszentesi madárrepatriálóban
2019.10.14.
Emlősállattal bővült a drávaszentesi madárrepatriáló állomás. Nemrég egy vadmacska kölyök került hozzánk. Barcs külterületén találtak az állatra, akiről először azt hitték, hogy házi macska. A kölyköt a helyi állatmenhely vezetője találta, aki ideiglenes gazdihoz adta az állatot. Részletek »
Cikták az OMÉK-on
2019.10.08.
Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt, Magyarország legnagyobb, legrégebbi, nagy tradíciókkal bíró, több mint 100 éves múltra visszatekintő agrárgazdasági rendezvényét idén szeptember 26. és 29. között rendeztek meg, ezúttal is a HUNGEXPO Budapesti Vásárváros területén. Igazgatóságunk a nagydorogi cikta juhokkal 2005-óta rendszeresen jelen van a kiállításon, ciktáink több alkalommal is az őshonos juh kategória első díját kapták meg.  »
A gímpáfrány újabb előfordulása a Nyugat-Dráva Tájegységben
2019.10.01.
A Duna-Dráva Nemzeti Park drávai szakaszát Őrtilos és Heresznye között hol meredeken, hol pedig lankásabban de végig kíséri az úgynevezett magaspart. A Dráva egykori árterületeinek sík felszíne itt találkozik a nyugat-belső-somogyi kistáj magasabb térszíneivel. Részletek »
Nyár végi gyülekező a Rigóci halastavaknál
2019.09.30.
A nyár végi aszály következtében vizes élőhelyeink nagy részén jelentősen csökkent a vízfelületek nagysága; így az itt lévő halak kis területre szorultak össze. Az így kialakult sekély vizű tocsogók kitűnő táplálkozóhelyeket biztosítottak a vízimadarak – különösen a gémfélék – számára. Részletek »

« Vissza     Előre »   

KEHOP-pályázataink
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális KEHOP-pályázatainkkal kapcsolatos információk.
Interreg pályázat
 
Ide kattintva elérhetőek az aktuális Interreg pályázatunkkal kapcsolatos információk.
Galéria
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megújult fotógalériája a logóra kattintva érhető el.
Nemzeti Parki Termékek


Kattintson a logóra!

Mentés
Mentés
2019. évi eseménynaptár
Szürkemarha termékek
 
 
Kérjük kattintson ide a termékekről szóló ismertetés megtekintéséhez!
Tanösvény vezető füzetek
 
"LETÖLTHETŐ TANÖSVÉNYEK"

  
Ős-Dráva Látogatóközpont

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zselici Csillagoségbolt-park
  
 
 

Bemutatóhelyek honlapjai


Abaligeti-barlang és Denevérmúzeum

Fehér Gólya Múzeum, Kölked

Mészégető-források barlangja

Ős-Dráva Látogatóközpont

Tettyei mésztufa-barlang

 
©2005 A KvVM
Természetvédelmi Hivatala
neosoft&design